Република Српска

Завршним испитом окончан шести циклус контролинг академије

Кандидати који су одслушали свих 5 модула у оквиру шестог циклуса контролинг академије данас су у просторијама Развојне агенције Републике Српске полагали завршни испит. Осам кандидата испунило је услов за полагање, а сви кандидати су успјешно положили испит. Кандидати ће добити сертификат о успјешно завршеној обуци који издаје Развојна агенција Републике Српске и овлаштени ICV International Controller Verein.

Контролинг је њемачкa методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.

Шести циклус обука из области контролинга по устаљеној методологији организује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein, а у oквиру Европске мреже предузетништва. Обука је обухватала теоријски и практични дио.

Skip to content