Република Српска

Више од 200 привредника и представника развојних институција из региона и свијета на 8. Међунаордном форуму о сарадњи

Више од 200 предузећа, развојних агенција, привредних комора, локалних заједница и других институција које се баве развојем из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Турске, Аустрије, Пољске, Чешке, Њемачке, Јапана, Канаде и САД учествовало је на 8. Међународном форуму о сарадњи, који је у четвртак и петак прошле седмице одржан у Нишу. Форум традиционално организују Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије.

Централни догађај форума су пословни сусрети за предузећа и кластере, који се организују под окриљем Европске мреже предузећа, на којима компаније из Републике Српске представљају своје производе и услуге, проналазе међународне пословне партнере и успостављају контакте како би унапредили своје пословање и изашли на међународно тржиште.

У оквиру пратећег програма одржане су и панел дискусије на којим серазговарано о улозима стандардизоване услуге менторинга у унапређењу перформанси малих и средњих предузећа, како обезбједити одрживи раст за мала и средња предузећа, позицију Југоситочне Европе у развоју напредних технологија, као и иновацијама као покретачу одрживог развоја.. Разматране су и могућности унапређења сарадње између локалних и регионалних развојних агенција из Републике Српске и Србије, као и искуства у раду технолошких паркова у Србији.

Девети форум биће одржан у Републици Српској у новембру наредне године.

Skip to content