Република Српска

Уручени сертификати из области контролинга

Полазницима обуке из контролинга, који су успјешно положили завршни испит, данас су у просторијама Развојне агенције Републике Српске уручени сертификати. Обуку, која је укључивала пет модула, а коју је завршило девет полазника, Агенција је реализована у оквиру Европске мреже предузетништва, у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein.
Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић честитао је кандидатима који су стекли сертификат истакавши да су полазници раније одржаних обука билик задовољни квалитетом обуке и стеченим знањем. Он се интересовао какве утиске носе овогодишњи кандидати, како би се у наредном периоду унаприједио квалитет ове едукације, али и организовале неке друге у складу са потребама привредних субјеката у Републици Српској.
Бојана Курешевић из предузећа „Модрича шпед“ из Модриче захвална је Развојној агенцији Републике Српске на прилици да учествује у едукацији из области контролинга.

„Хвала и предавачу који је са нама несебично дијелио своје знање и помогао нам да ријешимо проблеме у нашим фирмама. Јако пуно сам проширила своје знање. Колико год да сам мислила да имам знање из неких области сад сам видјела колико их немам. Искуство и знање које сам овдје стекла помогло ми је да ријешим неке ситуације у својој фирми, али и мојим сарадницима. Имам пуно спољних срадника којима сам кроз савјете и сигестије помогла да и они побољшају своје пословање“, каже Бојана.

Стеченим знањем задовољан је и Бојан Гајић из бијељинске компаније „Мегадрво“.

„Наша фирма је млада и развијамо се веома брзо. Имамо већ преко 260 запослених и нама је јако потребно да запослени на одређеним позицијама имају одређена знања и искуства која могу помоћи при раду, контроли и напредовању саме фирме. Контролинг нам помаже у откривању одређених проблема прије него што се десе. Проблем ће се увијек открити, али ако се открије касно онда је то још већи проблем“, рекао је Бојан.

Ово је друга година да РАРС организује обуку у области контролинга. Прошлогодишњу обуку прошло је 10 представника предузећа.
Контролинг је њемачка методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.

Skip to content