Република Српска

У Бијељини представљена Европска мрежа предузетништва

Привредним субјектима из Бијељине и представницима локалне заједнице представљене су јуче активности Европске мреже предузетништва намијењене привредницима у Републици Српској. Презентацију је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Града Бијељина.

У оквиру догађаја презентоване су основне информације о активностима мреже, са посебним нагласком на подршку за интернационализацију пословања. У том домену представљене су могућности добијања индивидуалне подршке за повезивање са потенцијалним пословним партнерима из иностранства, те како се учешћем на пословнм сусретима може ефективно реализовати комуникација са неколико потенцијалних партнера истовремено.

Поред тога представљене су и могућности континуираног добијања инофмација о приликама за учешће на пословним сусретима, у привредним мисијама и понуда за сарадњу од привредника из других земаља. Најављене су и могућности за пружање савјетодавне и стручне помоћи за јачање капацитета предузећа за интернационализацијуи иновације, те приступање финансијској подршци за иновативне и развојне пројекте малих и средњих предузећа.

Привредници су позвани учествују на пословни сусретима у оквиру “Форума о интернационализацији пословања” који ће се одржати 3.новембра 2017. године на Јахорини.

Skip to content