Република Српска

Сљедеће године састанак привредника из Српске и Источног Бранденбурга

Организација билатералних сусрета и компанијских мисија привредника Републике Српске и њемачке покрајине Источни Бранденбург, биле су теме данашњег састанка представника Конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС) и Источног Бранденбурга.

На састанку, који је одржан у Привредној комори Републике Српске, договорено је да ће представници оба конзорцијума истражити интерес за повезивање и унапређење сарадње привредника у различитим областима, како би у септембру наредне године био одржан састанак представника заинтересованих компанија.

Такође, у циљу унапређења сарадње, договорено је да у наредном периоду ова два конзорцијума константно размјењују информације и позивају привреднике и представнике институција и организација из своје земље на догађаје које, у оквиру ЕЕН-а, буду организовала мрежа Републике Српске, односно Источног Бранденбурга.

Представници ЕУНОРС-а, односно чланица Конзорцијума Привредне коморе Републике Српске и Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа искористили су прилику да гостима из Њемачке представе активности које реализује овај конзорцијум, али и појединачно чланице.

Састанак је одржан у оквиру званичне посјете делегације Источног Бранденбурга највећем граду Српске, чији је домаћин Подручна прирведна комора Бања Лука.

Skip to content