Република Српска

Рок за пријаву на Такмичење за најбољу технолошку иновацију 30. април

Подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације циљ је Такмичења за најбољу технолошку иновацију које Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво организује 13. годину заредом, а иноватори могу да се пријаве до 30. априла путем интернет странице www.inovacija.org.

Учешће на такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбјеђује бесплатну стручну помоћ у виду едукација кроз тренинге и консалтинг који се организују у Иновационом центру Бања Лука и бесплатну медијску подршку.

Кроз такмичење је за  претходних 12 година прошло укупно 290 тимова у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала и награђена укупно 94 тима у вриједности од 427.000,00 КМ.

Награди фонд овогодишњег Такмичења је 38.000 КМ. У оквиру овог фонда, као и ранијих година, предвиђене су награде у категоријама најбољи средњошколски и најбољи студентски тим (по 1.500 КМ) у циљу подстицања младих да се баве иноваторством.

Такмичење је резултат сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним паралелним везама Србије и Српске.

 

Skip to content