Република Српска

Реализован још један циклус обука из области контролинга

Развојна агенција Републике Српске, у оквиру Европске мреже предузетништва, успјешно је реализовала још један циклус обука из области контролинга. Након пет модула обуке, данас су кандидати у просторијама Агенције полагали завршни испит.

Поштујући мјере заштите од пандемије, полагање је организовано у групама, а завршни испит положило је шест од укупно девет кандидата који су прошли обуку. За преостале кандидате полагање завршног испита биће организовано у накнадно дефинисаном термину.

Сви кандидати данас су успјешно положили испит  и стекли услове за добијање сертификата о завршеној обуци из области контролинга који издаје Развојна агенција Републике Српске и овлаштени ICV InternationalControllerVerein (Међународно удружење контролера) тренер.

Ово је друга година да РАРС организује обуку у области контролинга. Прошлогодишњу обуку прошло је 10 представника предузећа.

Контролинг је њемачка методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.

Skip to content