Република Српска

Радионица „Како побољшати пословање предузећа користећи ЕУ инструменте подршке“

Конзорцијум Европске мреже предузетништва Републике Српске организује једнодневну радионицу о теми „Како побољшати пословање предузећа користећи ЕУ инструменте подршке“ која ће се одржати онлајн 16. јуна 2023. године са почетком у 12. часова.

Циљ радионице је упознавање предузећа са инструментима за унапређење њихових иновативних капацитета коришћењем дигиталних технологија и ЕУ инструмената подршке. Захваљујући дигиталним рјешењима и ЕУ инструментима, уз одговарајућу подршку и расположиве алате, као и кроз сарадњу са представницима јавног сектора и научно-истраживачких институција, предузећа могу значајно унаприједити своје пословање.

Током радионице биће обрађене сљедеће теме:

 • Презентација програма Хоризонт Европа
  др Бојан Ћудић – Развојна агенција Републике Српске
 • Искуство привредног друштва Алумина д.о.о. као партнера на „RIS RESTORE“ пројекту
  Оливера Радић – Привредна комора Републике Српске
 • Интегрисана платфома за производњу у заштићеном простору ПластеникНет
  проф. др Грујица Вицо и проф. др Данијел Мијић – УИС
 • Системи управљања енергијом у пословним системима ИСО 50001
  проф. др Горан Јањић – УБЛ

Радионица је бесплатна, а могућност пријаве имају сви пословни субјекти који су регистровани на територији Републике Српске. Пријава се врши најкасније до 14. јуна 2023. године путем онлајн формулара који можете попунити ОВДЈЕ.

Европска мрежа предузетништва представља највећу мрежу за подршку развоју предузећа и предузетништва у свијету. Конзорцијум Европске мреже предузетништва Републике Српске чине Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци, Универзитет у Источном Сарајеву и Иновациони центар Бања Лука.

За све додатне информације будите слободни да нас контактирате на број +387 51 247 516 или путем имејла: een@rars-msp.org.

Skip to content