Република Српска

Привредницима у Источном Сарајеву презентоване могућности међународног повезивања

Предузећима и институцијама са подручја Источног Сарајева јуче је презентована Европска мрежа предузетништва Републике Српске. Презентацију је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи са Градском развојном агенцијом Источно Сарајево.
Том приликом, привредни субјекти добили су основне информације о пројекту, као и механизмима подршке који су на располагању предузећима која исказују интерес за остваривање међународне пословне сарадње.

Посебан дио презентације био је посвећен обуци пословних субјеката за израду пословних профила и механизам процеса успостављања базе међународне пословне сарадње.
На крају су присутни привредници упознати са могућностима за учешће на пословним сусретима у оквиру предстојећег „Форума о интернационализацији пословања“ који је планиран за 3.новембар 2017. године у општини Источно Сарајево.

Пословни субјекти и остале институције су показали интересовање за механизам успостављања међународне пословне сарадње кроз пројекат Европска мрежа предузетништва Републике Српске као и за учешће на Међународним пословним сусретима у наредном периоду. Такође су дефинисани начини комуникације и сарадње између Агенцијa и пословних субјеката на овом пројекту у наредном периоду.

Skip to content