Република Српска

Ријешите проблеме изазване COVID-19 кризом

Развојна агенција Републике Српске, у оквиру Европске мреже предузетништва, позива све заинтересоване да се пријаве на pan-European hackathon EUvsVirus.

Догађај организује Европска комисија у сaрадњи са земљама чланицама Европске уније с циљем повезивања цивилног друштва, иноватора, партнера и инвеститора широм Европе ради развоја иновативних рјешења у вези са посљедицама узрокованим вирусом COVID-19.

Догађај је намијењен европској заједници иноватора, стартаповима, произвођачима, трговцима, јавним и приватним купцима, крајњим корисницима те свим осталим заинтересованим учесницима. Циљ pan-European hackathon EUvsVirus је ускладити и повезати иноваторе, партнере и купце широм Европе те их ујединити у рјешавању непосредних проблема кризе (нпр. брза производња опреме, повећање производних способности, пренос знања и рјешења из једне земље у другу) на разним технолошким пољима.

Предвиђен је развој прототипа и рјешења у 6 области (подијељених у 36 изазова):

  • Здравље и живот
  • Пословни континуитет
  • Социјална и политичка кохезија
  • Рад и образовање “на даљину”
  • Дигиталне финансије
  • Остало

Hackathon ће бити организован од 24.  до 26. априла 2020. године, уз обавезну регистрацију најкасније до 19. априла 2020. године. Очекује се учешће више од 60 000 предузећа, иноватора, невладиних организација и осталих заинтересованих.

Комплетан догађај организован је онлајн, а више информација о самом догађају, као и сама регистрација доступно је на интернет страници: euvsvirus.org

Развојна агенција Републике Српске стоји на располагању свим заинтересованим за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org

 

Skip to content