Република Српска

Прихваћена Информација у вези с учешћем конзорцијума из Републике Српске у активностима Европске мреже предузетништва у периоду 2022-2027

Влада Републике Српске прихватила је на данашњој 149. сједници Информацију у вези с учешћем конзорцијума из Републике Српске у активностима Европске мреже предузетништва у периоду 2022-2027. година у оквиру Програма „EU Single Market“. Влада Републике Срспке сагласна је да Конзорцијум Европске мреже предузетништва Републике Српске узме учешће у раду Европске мреже предузетништва чије активности се финансирају из Програма „EU Single Market“.
Програм „EU Single Market“ представља наставак EУ COSME програма, са фокусом на јачањe јединственог ЕУ тржишта. Укупан буџет програма износи 4,2 милијарде евра, а за конзорцијум из Републике Српске посебно је важан стуб II који се односи на јачање конкурентности предузећа.
Европска мрежа предузетништва је највећа Мрежа пословне подршке у свијету, креирана од стране Еворпске комисије. У активностима Мреже функционише више од 600 организација из 60 земаља свијета. Конзорцијум из Републике Српске чине Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци, Универзитет у Источном Сарајеву и Иновациони центар Бањалука.

 

Skip to content