Република Српска

Представници конзорцијума ЕУНОРС присуствовали 13. SEE Регионалној конференцији 2023 ЕЕN

Представници конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске присуствовали су 13. SEE Регионалној конференцији 2023 Европске мреже предузетништва, која је одржана у Скопљу, Сјеверна Македонија у периоду од 6 до 7. децембра 2023. године.

Поменутој конференцији присуствовали су и представници Европске мреже предузетништва Србије, Федерације Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Сјеверне Македоније, укупно око 100 учесника.

Присутни су имали прилику да учествују у панел дискусијама везаним за инвестирање у обновљиве изворе енергије, као и развој механизама и метода за циркуларну економију које користе старт уп организације и мала и средња предузећа. Посебан дио догађаја представљао је “Circularity Demo Day“ током којег су одабране фирме из области циркуларне економије биле у прилици представити своје идеје пред инвеститорима и међународним стручњацима из ове области. Тај дио догађаја пружио је практичну подршку почетницима и предузећима у раној фази развоја који усвајају принципе циркуларне економије, смањују отпад и емисије, повећавају приходе и развијају иновативне праксе.

Догађај су пратили различити пословни (B2B) сусрети који су учесницима понудили могућност размјене искустава и идеја за нове пројекте и за нове пословне подухвате.

     

Skip to content