Република Српска

Представници ЕУНОРС-а учествовали на конференцији „ЕУ – Србија 2018: инвестиције, раст и запошљавање“

Представници Конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске присуствовали су конференцији „ЕУ – Србија 2018: инвестиције, раст и запошљавање“, која је у организацији Привредне коморе Србије и Делегације ЕУ у овој земљи, одржана у сриједу у Београду.

У другом дијелу конференције организовани су и билатерални сусрети привредника у оквиру Европске мреже предузетништва, а чланови ЕУНОРС-а имали су бројне састанке са представницима компанија из земаља Западног Балкана и ЕУ.

У првом дијелу конференције, која је организована у оквиру посјете предсједника Европског парламента Антонија Тајанија, потписано је више споразума и уговора које финансира ЕИБ. Потписивању споразума присуствовали су премијерка Србије Ана Брнабић, предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић, министарка грађевинарства Зорана Михајловић, и њена колегиница задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици, Антонио Тајани предсједник Европског парламента, Кристоф Лајтл, предсједник Еврокомора и Привредне коморе Аустрије.

У оквиру конференције организована је панел дискусија у којој су учествовали представници европских асоцијација за подршку малим и средњим предузећима, Министарства привреде Србије, ЕИБ, Европске банке за обнову и развој, привредници.

Skip to content