Република Српска

Позив за подношење приједлога пројеката за унапређење кластера нових индустријских ланаца вриједности

У оквиру Програма ЕУ Хоризонт 2020 отворен је Позив за подношење приједлога пројеката под називом “Cluster facilitated projects for new industrial value chains (INNOSUP-01-2018-2020)” који има за циљ развој нових међусекторских индустријских ланаца вриједности, кроз изградњу иновационих потенцијала малих и средњих предузећа. Позив промовише прекограничну и међусекторску сарадњу, иновативност и предузетништво у различитим регионима и ланцима вриједности. Пројектни приједлози треба да имају фокус на интегрисању и подршци групама малих и средњих предузећа, кроз сарадњу са другим иновативним актерима у рјешавању специфичних проблема и изазова.

У првој од двије фазе апликационе процедуре, апликанти треба да доставе концепт ноту (максимално 10 страна) која садржи јасан опис идеја и циљева предложених иновативних активности, опис  кључних активности, начина имплементације (укључујући финансијску подршку трећим странама уколико је предвиђено) и планиране резултате пројекта.

Партнерство на пројекту мора да укључује најмање 3 правна енитета који су основани у различитим државама чланицама ЕУ или Х2020 придруженој земљи (Босна и Херцеговина је прихватљива) и који нису међусобно повезани.

Постоје двије предвиђене стопе финансирања које се односе на чланове конзорцијума, у зависности од њиховог правног статуса; за профитне организације (70% ЕУ кофинансирање), за непрофитне правне ентитете (100% ЕУ финансирање).

Више информација о предметном позиву као и пратећу документацију можете пронаћи ОВДЈЕ.

Крајњи рок за подношење пријава је сриједа, 15. април 2020. године, до 17:00 сати.

Skip to content