Република Српска

Позив: Учествујте на Економском форуму о регионалној сарадњи на западном Балкану

Унија привредних комора Албаније, Привредна комора Србије и Привредна комора Сјеверне Македоније организују Економски форум о регионалној сарадњи на западном Балкану, који ће бити одржан у хотелу Alexander Palace у Скопљу, у четвртак, 29. јула 2021.године, са почетком у 9:30 сати. Форум се одржава под окриљем Европске мреже предузетништва, а један од коорганизатора је Привредна комора Републике Српске.

Скопски економски форум о регионалној сарадњи организује се у оквиру Иницијативе за четири слободе (колоквијално познату као „Мали Шенген“), коју су лидери Албаније, Сјеверне Македоније и Србије покренули у октобру 2019. године.

Примарни циљ иницијативе је учинити постојеће регионалне иницијативе ефикаснијим како би се постигли практични и видљиви резултати за грађане западног Балкана. Иницијатива доводи до успостављања заједничког регионалног тржишта, које би, као прелазни облик, требало приближити регију Европској унији и убрзати пут ка пуноправном чланству.

Форуму ће присуствовати предсједник Републике Србије Александар Вучић, премијер Републике Албаније Еди Рама и премијер Републике Сјеверне Македоније Зоран Заев који ће представити политичку и економску визију интегрисане регије.

Б2Б састанци компанија из шест економија западног Балкана одржаће се у оквиру Економског форума, у хотелу Алеxандер Палаце, са почетком у 12.30.

Више детаља о самом форуму је доступно на линку: https://skopje-economic-forum-2021.b2match.io/home

Учешће на форуму је бесплатно, а регистрацију учешћа је потребно извршити на наведеном линку. 

 

Skip to content