Република Српска

Позив на радионицу „Интернационализација пословања и развој ИТ сектора у Републици Српској“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске, организује радионицу о теми „Интернационализација пословања и развој ИТ сектора у Републици Српској“ која ће бити одржана 29.3.2019. године у просторијама Агенције.

Циљ радионице је размјена искустава и упознавање ИТ предузећа из Републике Српске са могућностима и инструментима подршке који су доступни кроз Европску мрежу предузетништва.

Радионица је намијењена искључиво ИТ предузећима и односи се на сљедеће теме:

  1. Значај пословног планирања за интернационализацију пословања ИТ предузећа, дефинисање пословног модела;
  2. Препреке са којима се суочавају ИТ предузећа приликом интернационализације пословања;
  3. Могућности за интернационализацију пословања кроз доступне инструменте подршке ЕЕН-а (пословни сусрети, привредне мисије, база пословне сарадње, трансфер технологије и сл.);
  4. Приступ финансијама: SME Instrument у оквиру програма Хоризонт 2020, IMP3rove методологија, сарадња са фондовима ризичног капитала и акцелераторима.

Позитивна искуства сарадње са Европском мрежом предузетништва Републике Српске презентоваће представници предузећа Проинтер, Ланако, DVC Solutions, Satwork, JSGuru, и др.

Због ограниченог броја мјеста, молимо све заинтересоване да попуне обрaзац за пријаву и пошаљу на имејл адресу ееn@rars-msp.org  најкасније до 25. марта 2019. године.

Прилог:

Skip to content