Република Српска

Позив на конференцију и пословне сусрете под називом: “Женско предузетништво – иновације и одговор на пандемију COVID-19”, 25. и 26.05.2021.

Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском комором Босне и Херцеговине (СТКБиХ) и Секторском групом за женско предузетништво Европске предузетничке мреже (WEG), заједно са коорганизаторима и партнерима из  Европске мреже предузетништва, организују велики хибридни догађај под називом: „Женско предузетништво-иновације и одговори на пандемију ЦОВИД-19“. Пленарне сесије и виртуални (онлајн) пословни сусрети ће се одржати 25. и 26.05.20201. у хотелу Hills, Илиџа, Сарајево, а у организацији Европске предузетничке мреже.

Сам догађај је хибридног и регионалног карактера, као најбоља комбинација “off/on-line” садржаја, а фокус је на женском предузетништву. Главни циљ догађаја је промоција женског предузетништва и њиховог иновативног приступа, како код интернационализације њиховог пословања, тако и код тражења рјешења, као одговора на новонастале пословне услове узроковане пандемијом COVID-19.

Сам догађај се састоји од пленарних сесија с презентацијама и обраћањима, након чега слиједе два панела и дводневни виртуални (онлајн) b2b састанци.

“Женско предузетништво-иновације и одговор на пандемију COVID-19” ће окупити говорнике и стручњаке из надлежних институција и министарстава, предузећа, академске заједнице и невладиних организација из Босне и Херцеговине и региона.

Програм конференције који обухвата уводну и пленарну сесију, те двије панел дискусије покушаће дати одговоре на интересантне теме на пољу женског предузетништва, од којих издвајамо:

  • Добре праксе: Пословне жене-ДТП пројект.
  • Које су то препреке и шта то онемогућава иновације у МСП која су у власништву/вођству жена?
  • Имају ли жене и мушкарци једнак третман код иновативних активности?
  • Како Цовид-19 утиче на пословање и иновације жена предузетница (јесте ли више иновирали)?
  • Дигитализација пословања / Рад од куће
  • Пословање жена предузетница у кризно вријеме / Савремени начини финансирања у доба кризе
  • Покретање бизниса од стране жена предузетница у вријеме пандемије COVID-19.

 

Након тога, планирано је одржавање дводневних онлине B2B састанака који ће се одржати 25. и 26. маја 2021. године.

 

У фокусу су сљедећи сектори привреде:

– Текстилна индустрија;

– Виноградарство, пољопривреда и храна;

– ИКТ и телекомуникације;

– Производи и полупроизводи од метала, дрвета и пластике;

– Услуге инжењеринга, дизајна и консалтинга;

– Грађевинска индустрија;

– Индустријски и грађевински алати и машине;

– Туризам, спорт и рекреација…

 

Организатори догађаја позивају вас да учествујете на конференцији и Б2Б састанцима, гдје ћете имати прилику упознати потенцијалне пословне партнере.

 

Рок за регистрацију је 24. мај 2021.године. Учешће на конференцији и б2б састанцима је бесплатно, а регистрација је обавезна путем платформе на линку https://women-entrepreneurship-innovation-and-response.b2match.io/. Све информације о б2б сусретима, укључујући регистрацију, детаљан  програм и он- лине договарање састанака, доступно је на овој званичној страници.

 

Рокови:

  • мај 2021: Онлајн регистрација учесника, стварање пословног профила и резервација Б2Б састанака;
  • мај 2021: Хибрид конференција и онлине б2б састанци “Женско предузетништво-иновације и одговор на COVID-19”
  • мај 2021: Онлајн пословни састанци компанија и компанија у региону под називом „Женско предузетништво-иновације и одговор на COVID-19“.

 

Службени језици:

 

Конференција – службени језици у БиХ и службени језик Европске предузетничке мреже-енглески језик уз симултани пријевод.

Б2Б састанци – енглески језик / регионално(службени језици у БиХ).

За све додатне информације и евентуалну помоћ приликом регистрације, стојимо Вам на располагању. Контакт особа у Привредној комори Републике Српске је Гордана Вишекруна (051 222 986, gordanas@komroars.ba).

 

Skip to content