Република Српска

Позив на едукацију „EUDR – Изазови нове европске директиве“

Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бијељина у сарадњи са Bureau Veritas д.о.о. Србија, уз подршку Швајцарског програма за промоцију извоза (SIPPO) и Европске мреже предузетништва, организује едукацију, „EUDR – Изазови нове европске директиве“, која ће се одржати:

  • у четвртак, 30.05.2024. године, са почетком у 11 часова у Подручној привредној комори Бијељина, улица Стефана Дечанског бб (Агро-тржни Центар), 76300 Бијељина;
  • у петак, 31.05.2024. године, са почетком у 10 часова у Привредној комори РС, Бања Лука, ул. Бранка Ћопића 6, сала Јахорина

Тема едукације: очекивани изазови примјене нове европске Уредбе о крчењу шума (EUDR), број 2023/1115, те како нови FSCTM регулаторни модул може помоћи власницима FSC сертификата да испуне EUDR захтјеве, што се тиче сектора шумарства, дрвне индустрије, индустрије намјештаја, индустрије папира и картона и папирне и картонске амбалаже.

Свеобухватни циљ EUDR-a је да се смањи учешће Европске Уније у глобалном крчењу и пропадању шума. Ово умањење учешћа постиже се смањивањем ризика да производи из ланаца снабдијевања, који су повезани са крчењем или пропадањем шума, буду стављени на тржиште ЕУ, или извезени са њега, као и стимулисањем тражње и трговине легалним робама и производима „без утицаја на крчење шума“ унутар ЕУ.

На кога утиче Уредба EUDR?

На све оне који послују на европском тржишту, а који увозе или извозе сљедеће производе:

  • какао, кафу, соју, палмино уље, говеда;
  • дрво, гуму, као и неколико пратећих материјала (кожу, намјештај, штампани папир, угаљ, гуме, картон…).

Предавач на едукацији је члан FSCTM, господин Зоран Тинтор.

Едукација је бесплатна за све учеснике, а пријаве се врше:

Све додатне информације можете добити на телефон +387 51 493 125. Контакт особа је Игор Андрић (igora@komorars.ba).

Програм едукације у Бијељини: Agenda-edukacije-BN.pdf

Програм едукације у Бањој Луци: Agenda-edukacije-BL.pdf

Skip to content