Република Српска

Пословни сусрети и сусрети науке, привреде и креатора економске политике у оквиру REDETE 2019

Економски факултет Универзтета у Бањој Луци организује седму међународну научну конференцију, под називом Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies (Истраживање економског развоја и предузетништва у транзиционим привредама)  и пословни форум REDETE 2019 (www.redete.org), који ће се одржати од 24. до 25. октобра 2019. године у просторијама Академије наука и умјетности Републике Српске. Отварање је предвиђено 24.10.2019. године у 9:30 часова.

Наша намјера јесте привлачење што већег броја реномираних учесника из иностранства, на основу чега ће конференција и пословни форум имати велики значај, не само за наш Факултет и Универзитет у цјелости, него и за ширу друштвену заједницу. У циљу јачања међународне сарадње овогодишња REDETE конференција и пословни форум ће бити организовани у сарадњи са Marche Polytechnic University из Анконе, Италије. Пословни форум има за циљ да повеже привреду, представнике извршне власти и академску заједницу. На претходној конференцији и пословном форуму REDETE 2018  је учествовало преко 180 аутора из 12 земаља те бројни представници привреде. Циљ нам је да конференција и пословни форум REDETE 2019 буду још успјешнији.

Пословни форум се организује у склопу активности Европске мреже предузетништва (http://een.ec.europa.eu), највеће те врсте у свијету, а члан конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС)  је и Универзитет у Бањој Луци (https://eunors.org).  Циљ Европске мреже је јачање иновативних капацитета МСП и помоћ у изласку на страна тржишта те ће бити презентоване могућности које пружа ова мрежа. Пословни сусрети, који се такође организују у оквиру наведених догађаја, омогућиће МСП да пронађу партнере у инстранству, креирају нове пословне идеје те склопе пословна партнерства.

Један од посебности ВИИ REDETE конференције је и наглашено учешће италијанских представника, укључујући и амбасадора Италије у БиХ, г-дина Nicola Minasi.

Позивамо све заинтересоване да се путем линка http://redete2019.talkb2b.net региструју за учешће на научној конференцији и пословним форуму.

Пословни (b2b) сусрети и  инфо дан Европске мреже предузетништва су предвиђени за 24.10.2019. (четвртак)  у термину од 14-17 часова. Бројне друге активности, које су од користи за научнике и привреду и успостављање њихове међусобне сарадње су превиђене прогамом током оба дана конференције (24-25.10.2019 од 9:30h), који је доступнан на www.redete.org .

Учешће на наведеним догађајима је бесплатно, а освјежење и ручак су обезбијеђени од стране организатора.

Више информација можете добити од:

Skip to content