Република Српска

Почео нови циклус обука из области контролинга за предузећа из Републике Српске

Нови циклус обука из области контролинга, који Развојна агенција Републике Српске организује у оквиру Европске мреже предузетништва у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein, почео је 29. септембра у Источном Сарајеву и трајаће до краја године. У обуци учествују представници 11 привредних субјеката из Зворника, Бање Луке, Источног Сарајева, Сребренице, Петрова, Бијељине и Српца, а који су испунили услове јавног позива.

Обука обухва теоријски и практични дио и омогућиће кандидатима да овладају основним знањима из области контролинга и алатима и техникама које ће моћи практично примјенити у предузећима. Сви полазници који успјешно заврше обуку добиће одговарајући цертификат.
Контролинг је њемачкa методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.
У претходна 4 циклуса ову обуку успјешно је завршило више од 40 представника предузећа широм Републике Српске.

Skip to content