Република Српска

Одржани VI Конференција и III Сајам предузетништва жена у Републици Српској – “Одрживост као императив”

У Привредној комори Републике Српске, уз подршку Европске мреже предузетништва, одржани су VI Конференција и III Сајам предузетништва жена у Републици Српској – “Одрживост као императив”.

Своје производе и услуге представила су 23 привредна друштва из различитих сектора привреде као што је прехрамбена индустрија, производња вина и алкохолних пића, производња сокова, производња амбалаже и амбалажних производа, тексилна индустрија, индустрија намјештаја, туристичке услуге и услуге уређења простора и декорација, козметички производи, графичка индустрија, као и напредни производи каква је „паметна“ клупа на соларни погон.

Предузетништво жена веома је битно за економски развој Српске, с обзиром на то да привреднице стварају нове послове за себе, али и за друге, учествују у рјешавању многих привредних проблема, као и у искориштавању предузетничких могућности. Одржан је панел на тему „Одрживи ланци снабдијевања“, а потом су уприличена и појединачна представљања привредница и њихова пословна искустава.

Основни циљ Конференције био је, поред промоције предузетништва жена и размјене искустава привредница из земље и региона, говорити о одрживости пословања и свим изазовима које носи вријеме пред нама и нови прописи Европске уније које морају испунити сви пословни субјекти који су дио међународног ланца снабдијевања.

У оквиру Конференције и програма Европске мреже предузетништва организовани су билатерални разговори регистрованих учесника.

Skip to content