Република Српска

ODRŽANA RADIONICA: „USKLAĐIVANJE NEPREHRAMBENIH PROIZVODA SA VAŽEĆIM PROPISIMA I STANDARDIMA”

Privredna komora Republike Srpske, Agencija za nadzor nad tržištem BiH i Inspektorat Republike Srpske, organizovali su 11.4.2017 u prostorijama Komore u Banjoj Luci, u okviru Evropske mreže preduzetništva, radionicu na temu „Usklađivanje neprehrambenih proizvoda sa važećim propisima i standardima”.

Cilj radionice bio je upoznati proizvođače, uvoznike i distributere neprehrambenih proizvoda s njihovim obavezama, pravima i zahtjevima prilikom plasiranja na tržište određenih grupa neprehrambenih proizvoda (električne svjetiljke, sobne grijalice, ručne bušilice, električni trimeri za travu, igračke, merdevine, bicikli, skejtbordi, plutajuća pomagala, zaštitna obuća i rukavice, blok opeka, termoizolacija, dječiji krevetci, produžni kablovi, motorne kosilice za travu, biciklističke kacige, pekači, pegle, ekspres lonci, magnetne igračke, dječije svjetiljke…).
Takođe, predstavljan je i Vodiča za poslovne subjekte sa zahtjevima koje neprehrambeni proizvodi moraju ispunjavati i koji su obuhvaćeni nadzorom u 2017. godini.
Učesnici su imali priliku upoznati se i sa radom inspekcije u oblasti bezbjednosti neprehrambenih proizvoda na tržištu Republike Srpske.

Skip to content