Република Српска

Одржана привредна мисија Република Српска – Пољска

Више од 40 привредника из Републике Српске и Пољске учествовало је на привредној мисији која је одржана јуче у Административном центру Владе Републике Срске. Организатори привредне мисије су били Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и Универзитет за науку и технологију Вроцлав, уз подршку Владe Републике Српске и Војвдства Доња Шлеска, а у оквиру Европске мреже предузетништва.

Привредну мисију је свечано отворила потпредсједница Владе Републике Српске Сребренка Голић нагласивши да је након потписивања споразума о сарадњи у фебруару ове године, спољнотрговинска сарадња Републике Српске и Пољске увећана.
– Надам се да ће послије ове привредне мисије бити нових пословних контаката и конкретне сарадње јер ће у склопу привредне мисије биће одржани састанци о темама из разних области и ово је одлична прилика за успостављање нових контаката – истакла је Голићева.
Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић изразио је задовољство чињеницом да је Република Српска домаћин једног оваквог догађаја.
– Организација ове привредне мисије резултат је нашег заједничког труда, али и обостране жеље за учвршћивањем регионалне привредне сарадње која је практично почела у фебруару ове године у Вроцлаву потписивањем уговора о међурегионалној сарадњи између Републике Српске и Војводства Доња Шлеска. Тада је, између осталог, разговарано и о могућностима организовања посјета пословних делегација и желим истаћи да сам посебно поносан на чињеницу да се прва таква посјета организује управо у Републици Српској – рекао је Ђукић.
Ђукић је додао и да Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа последњих неколико година, захваљујући чланству у Европској мрежи предузетништва, настоји још снажније допринијети интернационализацији пословања наших предузећа како би се ојачала њихова конкурентност не само на домаћем, него и на међународном тржишту.

Он се посебно захвалио Влади Републике Српске и Министарству индустрије, енергетике и рударства на челу са министром Петром Ђокићем без чије безрезервне подршке не би успјели у организацији овог, али и других догађаја чији је крајњи циљ раст и развој домаћих предузећа.

 

 

Skip to content