Република Српска

Обука из контролинга за представнике 11 предузећа

Развојна агенција Републике Српске у oквиру Европске мреже предузетништва, а у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein, организује данас и сутра у Источном Сарајеву обуку за први модул у области контролинга. Циљ обуке, којој присуствују представници 11 привредних субјеката из Републике Српске, је стицање основних знања и техника из ове области која помаже управљању предузећем.

Обука се састоји из теоријског и практичног дијела а обухвата неколико модула из области ТОТ (тренинг за тренере) контролера,  оперативни и стратешки контролинг алати, еxcel у контролингу, управљање радним тимовима и тимски рад.

Сви полазници који успјешно заврше обуку добиће одговарајући цертификат.

Ово је трећа година да Агенција организује обуку из области контролинга. Контролинг је њемачкa методологија управљања предузећем којом се прикупљају информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања и сл.

Skip to content