Република Српска

Њемачке компаније траже добављаче у земљама западног Балкана

Развојна агенција Републике Српске и Представништво њемачке привреде у БиХ, њемачке Спољнотрговинске коморе у земљама Западног Балкана (АХК), као и њемачко Удружење за управљање материјалима, увоз и логистику (БМЕ е.В.), вас позивају да будете дио регионалног Б2Б пројекта Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана 2020.

Мјесто одржавања: Манхајм, СР Њемачка (Индустријско-трговинска комора Rhein-Neckar)

Датум одржавања: 15.06. и 16.06.2020. године

Циљ пројекта је да одабране компаније из Републике Српске (БиХ) и земаља Западног Балкана састану са њемачким фирмама које траже добављаче роба и услуга из тражених дјелатности пословања.

Заинтересоване њемачке компаније долазе претежно из металопрерађивачког сектора, сектора аутоиндустрије, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и електро и електронског сектора.

Концепт пројекта се базира на Б2Б платформи:
➢ 53 профила заинтересованих њемачких компанија се налази у прилогу, са описима дјелатности компанија и конкретним производним захтјевима који су упућени фирмама у земљама Западног Балкана. У профилима њемачких компанија се наводи шта све фирма, тј. произвођач из региона треба да има у свом производном портфолију како би се квалификовао за потенцијалну сарадњу.
➢ Своју заинтересованост за учешће у пројекту остварујете кроз попуњавање пријавног обрасца који се такође налази у прилогу.
➢ Пристигле пријаве се шаљу њемачким компанијама на увид које системом оцјењивања бирају фирме с којима желе да одрже састанак на догађају у Манхајму ове године.
➢ Важна напомена: уколико профили компанија из Западног Балкана не одговарају потребама
њемачких компанија, они могу да одустану од учешћа на догађају.

Уколико сте се препознали као потенцијални добављач неке од њемачких компанија, позивамо вас да попуните пријавни формулар и пошаљете га на имејл: een@rars-msp.org и mirza.karahodza@ahk.ba најкасније до 25.03.2020. године.

Догађај се реализује под покровитељством Министарства за привреду и енергију СР Њемачке у оквиру Програма за развој страних тржишта за мала и средња предузећа СР Њемачке.

Додатне напомене:
• Пријавни образац се попуњава на енглеском језику, а попуњавају се само предвиђена поља за одговоре у колони Б.
• Пријавни образац мора бити достављен у Ексел формату.
• Службени језик на Б2Б догађају је енглески, тј. Б2Б састанци ће се одвијати на енглеском језику (или на њемачком језику).
• Број мјеста на Б2Б догађају је ограничен, тј. на догађају учествују само оне компаније које са својим производним програмом одговарају потребама њемачких компанија.
• Котизација за учешће на овом догађају се не наплаћује.

ПРИЛОГ:

Пријавни образац и списак њемачких компанија

Skip to content