Република Српска

Менторска подршка у области интелектуалне својине

 

Програм подршке Европске банке за обнову и развој (ЕИБ) за нематеријалну имовину и интелектуалну својину у земљама Западног Балкана у потпуности финансира петомјесечну акцију о подизању свијести о предностима интелектуалне својине за МСП и пружању консултантске подршке одабраним предузећима из региона.

Консултантске услуге намијењене су иновативним малим и средњим предузећима са овог подручја која желе развити свој посао и заштитити своје идеје.

Тим стручних експерата за интелектуално власништво изабраће 30 предузећа за прву фазу менторинга и пружити им подршку у овој области, а осам предузећа добиће проширен менторинг који укључује дубинску анализу и развој стратегије и оперативног плана.

Кроз овај вид подршке предузећима ће бити указано на то како да на најоптималнији начин да искористе своју нематеријалну имовину, како да на основу стратегије развију посао, како да идентификују и реагују на ризике приликом продаје производа на међународном нивоу, како да заштите своје иновације и добију увид у активности конкурената.

За пружање овог вида подршке могу се пријавити почетници у пословању и мала и средња предузећа из земаља Западног Балкана.

Заинтересована предузећа треба да попуне ПРИЈАВУ и пошаљу је накасније до 10. септембра 2018. године.

Skip to content