Република Српска

Како остварити пословну сарадњу у Републици Аустрији

Представништво Републике Српске у Аустрији уз подршку Развојне агенције Републике Српске, у оквиру Европске мреже предузетништва, организује тренинг за привреднике „Пословање са Аустријом, подршка извозно оријентисаним привредним субјектима Републике Српске“.
У оквиру мјера подршке привреди Републике Српске, те ради превазилажења изазова које је проузроковала пандемија вируса корона, Представништво Републике Српске у Аустрији ће током године организовати серију интерактивних онлајн тренинга (путем платформе Zoom) о начину и методама остваривања пословне сарадње, те подршке при извозу који су намијењени привредним субјектима из Републике Српске.
Тренинг је прије свега намијењен власницима малих и средњих предузећа, високом и средњем менаџменту и предузетницима у организацијама које су заинтересоване за успостављање пословне сарадње са фирмама из Аустрије.
Тренинзи ће бити организовани сваког трећег четвртка у мјесецу, а први тренинг ће бити организован 18. марта 2021. Предложени термин одржавања тренинга је 10.30 часова.
Са заинтересованим представницима предузећа разговараће шеф Представништва Републике Српске у Аустрији мр Младен Филиповић, те представници привреде из Аустрије и дијаспоре, а заинтересовани учесници имаће прилику и да у директној комуникацији траже одговоре на потенцијална питања и недоумице у вези са начином пословања у Аустрији.
Теме које ће бити обрађене током тренинга су сљедеће:

  • Анализа стања у предузећу и спремност на извоз у ЕУ и Аустрију
  • Стратегије за планирање и реализацију извоза
  • Стање након избијања пандемије COVID-19 и услови пословња
  • Тржишна анализа о аустријским привредним секторима
  • Постојећи ресурси за извоз и активности које спроводи Представништво у Аустрији

Број учесника је ограничен на 15 ради ефикасности и учинковитости тренинга за сваког учесника. У случају да број пријава буде већи, направићемо подјелу у групе, те ћемо све учеснике благовремено обавијестити о терминима одржавања тренинга.

Како учествовати на тренингу?

На тренинг се можете пријавити попуњавањем онлајн обрасца који је доступан путем линка:https://www.rep-srpska.at/sr/online-trening-q1-21/prijava/

Да бисте учествовали на тренингу неопходно је да посједујете стабилну интернет везу, у вашем дому или канцеларији, инсталирану апликацију Zoom на вашем рачунару, и да се пријавите за учешће на тренингу (путем горе наведеног линка).
Основна верзија Zoom апликације је бесплатна и можете је преузети путем линка: https://zoom.us/download
Након што се пријавите и испуните пријавни образац за учешће на тренингу, те инсталирате Zoom апликацију, сви учесници ће путем имејл адресе добити линк преко којег ће сами моћи да приступе онлајн тренингу.

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org

Skip to content