Република Српска

ФОРВАРД КОНФЕРЕНЦИЈА: Отворене регистрације за учешће и б2б састанке

Иновациони центар Бања Лука у оквиру Европске мреже предузетништва организује трећу по реду Форвард конференцију, која ће се одржати 09. и 10. децембра у форми хибридног догађаја, у Музеју савремене умјетности Републике Српске и путем платформе за онлајн пренос.

Први дан конференције ставља у фокус регионалну перспективу дигиталне економије првенствено због њеног утицаја на развој привреде чиме постаје прилика за јачање конкурентности.  Од државних институција се очекује брза реакција, прелазак на дигиталне сервисе у циљу подизања учинковитости и модернизације јавног сектора. Кроз панел дискусије потражићемо одговоре и подијелити искуства како се припремити и започети успјешну дигиталну трансформацију. Конференција „Форвард“ ће са вама подијелити актуелне свјетске трендове као и разлоге зашто земље са развијеним економијама и профитабилне компаније стављају дигиталну трансформацију као приоритетну активност.

Научно технолошки паркови постају један од генератора успјеха економија кроз знање и истраживање која из њих произилази. Захтјеви тржишта се константно мијењају, те је потребно брзо реаговати и адаптирати се на промјене које четврта индустријска револуција носи са собом. Фокус панела у ком учествују представници научно технолошких паркова из региона ће бити на размјени искуства и добрих пракси. Поред тога ћемо разговарати о дигиталним хабовима, која је њихова улога у процесу дигиталне трансформације, те перспектива и будућност. Конференцију ћемо закључити са панелом о новим начинима пословања, шта су е-уговори, правни и финансијски аспект дигиталног пословања.

аАгенда конференције и регистрација за учешће доступне су ОВДЈЕ.

 

Форвард конференција се организује у оквиру Европске мреже предузетништва, у сарадњи са чланицама Конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске: Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Универзитет Бања Лука, Универзитет Источно Сарајево. 

 

Skip to content