Република Српска

Креативност, енергија и добре идеје тима претворене у ИТ производе

Фирма БитЛаб д.о.о. са сједиштем у Бањој Луци и претежном дјелатношћу хостинга и обраде података, регистрована је у априлу 2014. године, са намјером да се изврши консолидација и ребрандинг пројеката и активности које су спроведени у претходном периоду.

Дио њиховог портофолија чини израда веб сајтова, портала, веб апликација као и аплиакција за мобилне уређаје.

У дугогодишњем пословању окупили су истакнуте стручњаке из више области информационих технологија (ИТ). Међу сарадницима су колеге из рачунарских центара више универзитета и факултета из РС, Србије и Аустрије. Чланови тима су програмери, администратори система и мрежа, стручњаци за базе података, дизајнери, економисти и маркетинг стручњаци.

Фирма БитЛаб је основана са жељом да сву креативност, енергију и добре идеје тима претвпре у ИТ производе и услуге које испуњавају потребе клијената. Жеља им је да на иновативан начин одговоре и на насложеније захтјеве у року, уз гаранцију високог нивоа квалитета и функционалности. Између осталог, нуде и услуге савјетовања у области маркетинга.

Као тим су се окупили 2002. године и били су једна од првих фирми која је пружала услуге хостинга у Републици Српској. Већини клијената познати су под називом БТГ. Захваљујући искуству и професионалном односу према раду, постали су један од водећих хостинг добављача у Републици Српској. Од новембра 2014. године БТГпорт.нет дјелује под новим именом, са новим идејама и енергијом, као предузеће Бит Лаб д.о.о. Бања Лука.
Мисија: Својим клијентима пружити пакет услуга посебно прилагођен њиховим жељама и потребама, како би успјешно реализовали њихове планове и замисли те подигли пословање на виши ниво.

Визија: На основу искуства и квалитета услуга које пружају и великог броја задовољних клијената регионални лидер у области пружања најсавременијих услуга у сфери информационе технологије.

Од самог почетка рада, битан сегмент активности посвећен је области друштвено и културно одговорног дјеловања. У том смислу, прве ћириличне сајтове у Републици Српској су радили управо чланови БитЛаб-а, учествујући у разним иницијативама који су имале за циљ унапређење културе и квалитета интернета у Републици Српској.

Преко Европске мреже предузетништва Републике Српске фирма је учествовала на пословним сусретима ГО Интернатионал – ИЦТ Брокераге Евент 2015., одржаним у Македонији у новембру 2015. године. Уговор о сарадњи потписан је између БитЛаб фирме из Бања Луке и фирме ИБООКХОТЕЛ из Црне Горе. Учешће у овим пословним сусретима је било бесплатно, а веома корисно, поготов што су успјели остварити међународну сарадњу, на обострано задовољство. Потписан је уговор и покренута сарадња о пословном партнерству између БитЛаба и предузећа ИБООКХОТЕЛ из Црне Горе. Уговор подразумијева да бањалучка фирма за ИБООКХОТЕЛ прави, организује и води електронски систем пријављивања за туристичке организације и туроператоре.

 

Skip to content